7 motive pentru care n-ar trebui sa-ti lasi copiii cu tablete, mobile si computere

Copiii sunt din ce in ce mai expusi la tehnologia moderna, iar specialistii in pediatrie avertizeaza ca nu este deloc un lucru bun.
Asociatiile de pediatrie din Statele Unite si Canada au emis de curand o recomandare potrivit careia copiii intre 0 si 2 ani n-ar trebui sa aiba de-a face cu dispozitive high-tech. Copiii de 3-5 ani n-ar trebui sa petreaca mai mult de o ora pe zi in fata computerului, telefonului mobil, tabletei etc., in timp ce accesul copiilor de 6-18 ani la tehnologia moderna sa nu fie mai mare de doua ore pe zi.
?
Iata 7 motive pentru care n-ar trebui sa-ti mai lasi copilul in preajma mobilelor, calculatorului, tabletelor etc, potrivit unor studii citate de huffingtonpost.com.

1. Dezvoltarea rapida a creierului
Intre 0 si 2 ani, creierul copiilor isi tripleaza dimensiunea, iar pana la 21 de ani se dezvolta continuu. Dezvoltarea creierului se bazeaza pe expunerea la mediul inconjurator. Problema intervine in cazul supraexpunerii la stimulii generati de dispozitivele high-tech. Potrivit unor studii realizate in anul 2008 si 2010, utilizarea calculatoarelor, telefoanelor mobile de la varste fragede a fost asociata cu deficitul de atentie, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *