70 de morti in Sinaiul egiptean, in urma recentelor atacuri ale jihadistilor Statului Islamic

Gruparea jihadista Statul (SI) a lansat, miercuri, o serie de atacuri fara precedent in peninsula Sinai din Egipt, soldate cu cel putin 70 de morti, in majoritate soldati. Noul “succes” repurtat de SI constituie o lovitura dura la adresa presedintelui egiptean Abdel Fattah al-Sissi, scrie AFP, citat de hotnews.ro.

Dupa valul de atentate coordonate, ciocniri au izbucnit intre soldati si atacatori, soldate cu 38 de morti in randul jihadistilor in Nord-Sinai, potrivit unor surse medicale, in timp ce avioanele de vanatoare F-16 ale armatei bombardau pozitiile SI.
Bilantul atacurilor este unul dintre cele mai dure suferite de armata in bastionul gruparii Ansar Beit al-Maqdess, filiala SI in Sinai, care si-a multiplicat atacurile impotriva fortelor de ordine dupa destituirea, de catre armata, a presedintelui islamist Mohamed Morsi, in 2013.
Jihadistii afirma ca actioneaza ca represalii impotriva represiunii sangeroase care ii vizeaza pe partizanii lui Morsi, soldata si ea cu peste 1.400 de morti.
La Cairo, un inalt responsabil al Fratiei Musulmane, Nasser al-Hufi, si opt alte persoane au fost ucise miercuri intr-un raid al politiei.
In Sinai, jihadistii au lansat cu putin inaintea zorilor o serie de atacuri coordonate impotriva mai multor pozitii ale armatei, folosind in special masini capcana.
Cel putin 70 de soldati si civili au fost ucisi. 15 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *