9 legume care sunt mai sanatoase cand sunt gatite si nu sunt mancate crude

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Printre alimentele care ar trebui sa fie zilnic prezente in dieta noastra se numara si legumele. Desi putem fi tentate sa le consumam mai ales crude, crezand ca astfel vom beneficia mai mult de substantele nutritive din ele, studiile din domeniu ne arata ca nu pentru toate legumele ar fi bine sa procedam asa. Dimpotriva, s-a dovedit de mai multe ori faptul ca unele dintre ele vor fi mult mai valoroase, din punct de vedere nutritiv, daca vor fi gatite. Asa cum vom afla si din articolul de mai jos, fie ca le vom gati la abur, fie ca le vom sota, fie ca le vom fierbe, fie ca le vom pune pe gratar etc. acestea isi vor pastra mai bine calitatile si ne vor furniza acei nutrienti ce ne pot ajuta sa ne bucuram de o functionare optima a organismului.
Rosiile
Aceste legume se remarca mai ales datorita continutului de licopen, un antioxidant care are proprietati antiinflamatorii si este deosebit de util in prevenirea afectiunilor cardiovasculare sau chiar a anumitor forme de cancer.
Un studiu aparut in cadrul „International Journal of Food Sciences and Nutrition” a aratat ca rosiile sunt mult mai sanatoase pentru noi daca vor fi consumate gatite si nu in stare cruda.
Daca ne vom limita sa mancam rosii crude, in corpul nostru va ajunge doar aproximativ 4% din cantitatea optima de licopen. In schimb, prin gatire, acest antioxidant se va elibera mai rapid.
Ideal este sa imbinam consumul de rosii crude cu sosurile, …

spot_imgspot_img