9 lucruri intelese gresit despre religie

Este aproape imposibil sa deschizi un subiect despre religie fara sa starnesti polemici aprinse. Crestinilor le place sa foloseasca Biblia ca sursa suprema a argumentelor lor despre religie, si pot cita din paginile ei ore in sir. De-a lungul anilor oamenii au dezvoltat povesti stranii despre Biblie si continutul sau. Iata cateva lucruri intelese gresit despre religie si Biblie, asa cum au fost ele prezentate de specialistii de la listverse.com:

Contrar credintei populare Adam si Eva n-au mancat marul cunoasterii in Cartea Genezei. De fapt, nu este numit un fruct anume, ci se face referire la fructul din “pomul cunostintei binelui si raului”. (Geneza 2:17)

Despre sarpele care a convins-o pe Eva sa ia fructul din “pomul cunostintei binelui si raului” nu se spune ca ar fi diavolul in Cartea Genezei. El este cunoscut ca sarpele care a fost: “mai siret decat toate fiarele campului pe cari le facuse Domnul Dumnezeu pe Pamant”. (Geneza 3)

Despre religie # 3: Arca lui Noe
Cu totii stim ca animalele din Arca lui Noe au fost doua cate doua. Gresit. De fapt, dobitoacele curate au fost 7 perechi, iar animalele care nu sunt curate? cate o pereche. Potrivit legii iudaice in ceea ce priveste alimentatia exista mult mai multe animale curate decat animale care nu sunt curate, prin urmare majoritatea creaturilor care au intrat in arca au fost din grupul celor 7. (Geneza 7:2-3)

Despre religie # 4: Cele 10 porunci
Daca ne referim la importanta pentru atat de multi oameni a celor 10 porunci s-ar putea crede ca stiu exact cum sunt acestea definite. Dar cei mai multi dintre oameni n-au nici cea mai mica idee. In Biblie nu exista nici o lista cu? cele 10 porunci. In Exodul, lista include 14 sau 15 indemnuri. Chiar in Biblie se face referire la “10” legi, acestea nu sunt mentionate in aceeasi sectiune, asa cum se cunosc cele 10 porunci. Iar diferitele religii crestine au impartit poruncile diferit. Biserica Catolica combina primele 3 indemnuri intr-o singura porunca, iar protestantii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *