91 de disparuti dupa o alunecare de teren in Shenzen

Cel putin 91 de persoane sunt date disparute dupa o alunecare de teren in sudul Chinei, a anuntat luni presa de stat chineza, la o zi dupa ce un munte de format din pamant dislocat in urma constructiilor s-a prabusit si a ingropat 33 de cladiri, relateaza Reuters.

Premierul Li Keqiang a dispus o investigatie oficiala asupra dezastrului din orasul Shenzhen, care s-a produs la patru luni dupa o uriasa explozie chimica in portul Tianjin care s-a soldat cu moartea a peste 160 de persoane.
Un zid de noroi a lovit cladirile cu mai multe etaje din parcul industrial Hengtaiyu din noul cartier Guangming duminica dimineata, provocandu-le prabusirea.
Alunecarea a fost provocata de acumularea de deseuri din constructii in apropiere, a anuntat Ministerul pamantului si resurselor intr-o postare pe contul sau de Weibo.
Autoritatile locale au trimis o echipa sa investigheze cauzele catastrofei si au precizat ca acumularea unei mari cantitati de deseuri a provocat “instabilitate si prabusire, ceea ce a dus in cele din urma la distrugerea unor cladiri”. Potrivit AFP, muntele de pamant de o inaltime de circa 100 de metri a fost dislocat de ploile recente.
O sectiune din apropiere a conductei de gaze naturale est-vest a Chinei a explodat, relateaza CCTV, desi nu se stie daca acest eveniment a avut un impact asupra alunecarii de teren.
“Valul de noroi era la numai zece metri de mine. Pe cand fugeam din zona impreuna cu un tanar, am auzit o explozie puternica”, a declarat un martor pentru ziarul The Paper din Shanghai.
Un muncitor citat duminica de Xinhua a relatat ca a vazut “o scurgere de pamant rosu si noroi avansand spre cladire”. “Din fericire, cladirea noastra nu a fost atinsa si toata lumea din fabrica a fost evacuata”, a povestit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *