9/11. SUA comemoreaza 12 ani de la TRAGEDIA de la WORLD TRADE CENTER

2.751 de oameni de 63 de nationalitati au murit dupa ce patru avioane au fost deturnate, iar doua dintre care au lovit in plin turnurile gemene din New York. Printre victime s-au aflat si patru romani. In cateva minute, turnurile World Trade Center, simbol al capitalismului american, s-au naruit sub privirile impietrite de groaza ale celor din preajma.
Atentatele au fost comise de 19 membri ai al-Qaida, care au deturnat patru avioane de pasageri pentru a ataca simbolurile economice, militare si politice ale Statelor Unite ale Americii.
Presedintele american Barack Obama va depune astazi o coroana de flori la Washington, in vreme ce locuitorii din New York vor tine cateva momente de reculegere in memoria celor decedati.

11 septembrie 2001, New York, ora locala 08.46, 15.46 ora Romaniei. Un Boeing 767 al companiei American Airlines, cu 92 de pasageri la bord loveste turnul nordic al World Trade Center. Partea superioara a cladirii este grav afectata si izbucneste un incendiu. Sute de oameni raman blocati in cladire. Autoritatile americane intra in stare de alerta.Ora 09.03, New York. Un al doilea Boeing 767, de data aceasta al companiei United Airlines, avand la bord 65 de pasageri, printre care si cinci teroristi, loveste al doilea turn, cel sudic, al World Trade Center.09.30, Sarasota, Florida. Presedintele american, George W. Bush, afla de evenimentele din New York in timp ce viziteaza o gradinita. Liderul de la Casa Alba apreciaza ca este, probabil, vorba despre un atac terorist.09.43, Washington. Un Boeing 757 al companiei American Airlines, cu 64 de pasageri la bord, printre care cinci teroristi, se prabuseste peste cladirea Pentagonului, daramand fatada vestica a Departamentului Apararii.Spatiul aerian al Statelor Unite este inchis, iar toate cursele comerciale si particulare sunt anulate. Casa Alba si cladirea Departamentului de Stat sunt evacuate.10.05, New York. Turnul sudic al World Trade Center, al doilea vizat in atacul terorist, se prabuseste. Sute …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *