“Atacurile din Bruxelles au deschis ochii europenilor”. Noi negocieri la Geneva pentru pace in Siria

Mogherini

Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Federica Mogherini, s-a intalnit miercuri la Geneva cu reprezentantii regimului sirian si ai opozitiei pentru a-i indemna sa incheie pace in interesul tarii lor si al Europei, relateaza AFP.

La o zi dupa atentatele de la Bruxelles, “trebuia sa le transmit mesajul ca este important pentru sirieni, dar si pentru europeni, ca procesul (de pace) sa inceapa, sa functioneze si sa reuseasca”, a declarat ea in cursul unei conferinte de presa.
“Trebuie sa intre fara intarziere in procesul politic, fara sa se joace, in spirtul de a gasi o solutie”, a adaugat oficialul europen, potrivit Agerpres.
In opinia sa, incheierea conflictului din Siria va permite “concentrarea asupra luptei impotriva Daech”, gruparea Statul Islamic (SI), care tine sub control vaste teritorii din Siria si Irak si care a revendicat atentatele din Belgia.
Seful delegatiei Damascului, Bashar al-Jaafari, si-a exprimat satisfactia pentru intrevederea cu Federica Mogherini. “Este o prima intalnire directa cu Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene” dupa mai multi ani, a mentionat el.
Aceasta inseamna ca “atacurile de la Bruxelles au deschis ochii europenilor asupra necesitatii de a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *