„Capcana” din iaurtul cu fructe

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Medicii nutritionisti atentioneaza parintii care obisnuiesc sa le cumpere copiilor iaurt cu fructe ca acest produs nu este atat de sanatos pe cat pare. „Este o combinatie de iaurt, zahar si fructe. Astfel, acest aliment devine, practic, o inghetata”, subliniaza dr. Mihaela Bilic, nutritionist.

Specialistul spune ca o portie mica de iaurt cu fructe ? 150 de grame – ajunge la aproape 100 de calorii si in nici un caz nu recomanda copiilor un pahar mare cu acest aliment. „Iaurtul cu fructe sau musli este o capcana pentru ca are adaos mare de zahar si, din punct de vedere caloric, se apropie de inghetata, desi este perceput ca un iaurt. Nu va lasati pacaliti, chiar si variantele cu 0% grasime sunt mai mult un desert decat un banal produs lactat”, atentioneaza nutritionistul Bilic.

Medicul considera ca, mai degraba, la aceste produse ar trebui adaugati indulcitori artificiali, si nu zahar. „Zaharul imbatraneste, urateste si ingrasa”, adauga medicul. Potrivit spe?cialistilor, un borcan de iaurt de 150 de grame furnizeaza 50% din necesarul zilnic de fosfor al unui adult si 40% din nevoia de calciu. In plus, un iaurt consumat in fiecare zi ajuta la scaderea colesterolului din sange.

spot_imgspot_img