„Clanul Soprano”, Emmy pentru „Cea mai buna drama TV”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Serialul „Clanul Soprano” a fost recompensat cu premiul pentru „Cel mai bun serial – drama” in cadrul celei de a 59-a editii a premiilor Emmy, informeaza AFP. Gala de acordare a premiilor s-a desfasurat, duminica seara, la Los Angeles.

Etichetat de „New York Times” drept „Cea mai mare opera a culturii americane din ultimii 25 de ani”, serialul „Clanul Soprano” a adunat, de la crearea sa, din 1999, un palmares de invidiat: 18 premii Emmy si 111 nominalizari. Inscris in competitia din acest an cu cele mai multe nominalizari (15 categorii), serialul a obtinut premiile pentru „Cel mai bun serial – drama”, „Cel mai bun scenariu” si pentru „Cel mai bun regizor”.

Actrita America Ferrera a plecat acasa cu premiul Emmy pentru „Cea mai buna actrita dintr-un serial de comedie” pentru prestatia sa din serialul „Betty cea urata din New York”. Premiul Emmy pentru „Cel mai bun actor dintr-un serial de comedie” i-a revenit lui Ricky Gervais pentru rolul sau din serialul „Figurantii”. Surpriza serii a fost la categoria „Cea mai buna interpretare feminina intr-un serial – drama”. Ajunsa la venerabila varsta de 61 de ani, Sally Field a castigat un Emmy pentru performanta din serialul „Brothers & Sisters”. James Spader a castigat premiul Emmy pentru „Cel mai bun actor intr-un serial de drama”, pentru rolul avocatului interpretat in productia „Boston Legal”, desi favoritul acestei categorii era James Gandolfini, „Nasul” din „Clanul Soprano”. Fostul vicepresedinte american Al Gore a primit un premiu pentru postul sau de televiziune prin cablu, Current TV .

Performanta Helen Mirren (foto) s-a ales cu un premiu Emmy pentru „Cea mai buna actrita intr-un miniserial”, pentru prestatia din productia TV „Prime Suspect: The Final Act”. La 62 de ani, actrita detine un palmares impresionant: un premiu Oscar, doua Globuri de Aur, un premiu Bafta si, mai nou, un premiu Emmy, dobandit duminica seara, la Los Angeles. „A fost un an incredibil pentru mine. Am castigat atatea trofee. Chiar daca au venit mai tarziu, a fost foarte reconfortant”, a declarat actrita la ridicarea trofeului.

Castigatori ai premiilor emmy

1. „Cel mai bun serial – drama”, „Clanul Soprano”

2. „Cea mai buna actrita intr-un serial – drama”, Sally Field, „Brothers and sisters”

3. „Cea mai buna actrita intr-un serial – comedie”, America Ferrera, „Betty cea urata din New York”

4. „Cel mai bun actor intr-un serial – drama”, James Spader, „Boston Legal”

5. „Cel mai bun actor dintr-un serial – comedie”, Ricky Gervais,”Figurantii”

6. „Cea mai buna regie a unui serial – comedie”, episodul pilot din „Betty cea urata din New York”

7. „Cel mai bun serial de animatie”, „South Park”

spot_imgspot_img