„Luceafarul” lui Eminescu, omologat cel mai lung poem de dragoste din lume de Valentine”s Day

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

World Records Academy a omologat, de ziua indragostitilor, poemul „Luceafarul”, de Mihai Eminescu, ca fiind cel mai lung poem de dragoste din lume. Intriga, descrisa cu instrumente lirice de Eminescu in 98 de strofe, este rezumata pe site-ul oficial World Records Academy, pentru tinerii din „generatia Youtube”, ca fiind o combinatie intre drama romantica „Pe aripile vantului”, serialul stiintifico-fantastic „Star Trek” si „Love Story”, care are un final comparabil in dramatism cu finalul poemului eminescian.

Nu a fost uitat nici „copacul indragostitilor”, asa cum a fost denumit de cei de la World Records Academy teiul lui Eminescu din Parcul iesean Copou. Locul unde isi gasea poetul inspiratia a devenit aproape un loc de pelerinaj pentru tinerii din toata lumea, atinsi de sageata lui Cupidon.

„Este un miracol cum de acest copac a supravietuit atat de mult”, a declarat Mandache Leocov, fost director al Gradinii Botanice din Iasi. „Turisti din toata lumea, inclusiv din tari indepartate precum Brazilia sau Japonia, vin special la teiul lui Eminescu pentru a se saruta intr-un loc care aduce noroc indragostitilor”, spune el.

spot_imgspot_img