“Manolea”, un nume de cod prea fierbinte pentru Romania. Guvernatorul Mugur Isarescu este aparat prin tacere

Personalitati ale vietii politice si publice au evitat sa ia pozitie dupa ce “Romania libera” a dezvaluit faptul ca guvernatorul Mugur Isarescu a colaborat cu Securitatea sub numele de cod “Manole”.
Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, nu a dorit sa comenteze dezvaluirile “Romaniei libere” cu privire la sursa “Manolea”, numele de cod al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu din arhivele Securitatii.?
Cititi textul integral in editia print de joi a ziarulul Romania Libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament!
Citeste si:
EXCLUSIVITATE ROMÂNIA LIBERĂ. Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a turnat la Securitate sub numele de cod “Manole” | DOCUMENTE. FOTO+VIDEO
?
“Manolea”. “Sursa Manolea”. Sub acest nume de cod s-a ascuns, inainte de 1989, actualul guvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Se afla in evidentele UM 0195, adica sub controlul Contraspionajului Extern din Centrala de Informatii Externe.?
Noi dezvaluiri in dosarul de turnator al guvernatorului BNR: Isarescu s-a oferit sa penetreze Ambasada Marii Britanii | EXCLUSIV ROMÂNIA LIBERĂ
Acum 30 de ani, UM 0195 a Securitatii se baza pe Mugur Isarescu sa obtina informatii din mediul diplomatic de la Bucuresti, iar sursa cu nume de cod “Manolea” nu dezamagea, conform documentelor de la acea vreme.
Pe aceeasi tema:
Sabin Orcan, director-editorial RL:?Securistule! Faza pe documente | OPINIE
La 27 de ani dupa caderea regimului comunist, declarat in mod oficial un regim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *