A fost descoperita o noua gena a infarctului.

O noua gena a infarctului a fost descoperita de oamenii de stiinta americani. Este vorba despre o variatie genetica ce creste cu 38% riscul barbatilor de a face infarct.
Un numar redus de femei – intre 2 si 3% – prezinta, de asemenea, aceasta gena defectuoasa, spun oamenii de stiinta americani de la Universitatea Duke din North Carolina, potrivit Mediafax.
In viitor, prezenta genei ar putea fi detectata la barbatii cu afectiuni cardiace, cu ajutorul unor teste, acestia putand primi tratamentul adecvat.
Redford Williams, profesor la universitatea americana, a demonstrat ca oamenii purtatori ai acestei gene produc de doua ori mai mult cortizol – denumit si hormonul stresului – cand sunt expusi unei presiuni psihologice.
Profesorul american a urmarit timp de sase ani mii de pacienti cu afectiuni cardiace, descoperind ca subiectii cu sensibilitate crescuta la stres, din cauza mutatiei genetice, aveau un risc mai crescut de infarct, precum si un risc mai mare de deces – prezenta genei fiind la fel de daunatoare ca fumatul si obezitatea.
Desi, pana acum, au mai fost descoperite gene responsabile pentru producerea infarctului, Redford Williams considera ca noua gena este diferita prin faptul ca sporeste riscul acestei boli. In plus, vestea buna este ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *