A fost introdusa TAXA DE ACCES pe munte!

Administratorii Parcului Natural Bucegi au introdus, incepand de joi, taxa de intrare in rezervatie, scrie Yahoo News. Biletul de acces va costa 5 lei.
“Aceasta taxa de vizitare e necesara pentru a intretine traseele, pentru a ecologiza zona, pentru a reface marcaje”, a explicat Horia Iuncu, directorul Parcului Natural Bucegi, citat de bzb.ro.
Parcul Natural Bucegi se intinde pe o suprafata de aproape 32.500 de hectare, desfasurata pe teritoriul administrativ al judetelor Dambovita, Prahova si Brasov, fiind situat in extravilanul localitatilor Sinaia, Busteni, Azuga, Bran, Simon si Moieciu. Anual, parcul este vizitat de aproximativ 1 milion de turisti.
In conditiile in care zona nu este ingradita, conducerea Parcului face apel la bunul simt al turistilor pentru a-si achita biletul de intrate, avertizandu-i totodata ca vor exista si patrule care vor circula pe trasee si vor verifica daca oamenii au tichete.
Din Parcul Natural Bucegi fac parte obiective precum Pestera Ialomitei, Sfinxul, Cascada Urlatoare, Canionul Cheile Horoabei sau Cascada Ialomitei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *