A intrat in vigoare acordul de liber schimb al Europei cu Canada. Taxele vamale, eliminate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Acordul Economic si Comercial Atotcuprinzator intre Canada si Uniunea Europeana (CETA) a intrat in vigoare provizoriu incepand de joi. Astfel, taxele vamale au fost eliminate in proportie de 98%, informeaza Agerpres.
„Astazi este o zi istorica. Din aceasta dimineata, toate schimburile comerciale sunt scutite de taxe vamale. Astfel, acest acord va crea oportunitati noi si de anvergura atat pentru statele europene, cat si pentru Canada si va deschide noi piete pentru exportatori, va genera locuri de munca de calitate si va intari relatiile existente intre economia Canadei si economiile statelor UE”, a spus diplomatul ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton.
Potrivit diplomatului, se estimeaza o crestere?cu 23% a exporturilor din UE spre Canada in fiecare an, precum si o crestere de 11,6 miliarde de euro pe an in ceea ce priveste PIB-ul intern brut al spatiului comunitar.
Prezent la eveniment, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a aratat ca acest acord poate aduce beneficii importante pentru mediul de afaceri din Romania.
„Daca vrem sa avem relatii economice sustine, avem nevoie ca oameni de afaceri romani sa poata vizita Canada, sa poata avea intalniri in Canada, …

spot_imgspot_img