A murit femeia care a oferit cel mai faimos sarut din istorie. Povestea din spatele celebritatii sale

Anuntul capitularii Japoniei si astfel al incheierii celui de Al II-lea Razboi Mondial a creat o bucurie imensa printre americani. Poza care a imortalizat sarutul dintre un marinar si o asistenta medicala din Times Square, New York, a devenit celebra, iar protagonistii sai au fost identificati ca fiind George Mendonsa si Greta Friedman.
Poza, care a aparut pe coperta revistei LIFE, a devenit un simbol al acelei perioade. Cei doi nu erau un cuplu atunci cand s-au sarutat iar marinarul, George Mendonsa, s-a casatorit chiar cu fata care apare in poza in spatele umarului sau stang. Imaginea a devenit cea mai multiplicata a LIFE.Dupa ce poza a fost facuta, fotograful Alfred Eisenstaedt nu i-a intrebat pe cei doi cum se numesc, iar identitatea lor a ramas un mister.
Revista LIFE a lansat o investigatie in anii “80 pentru a identifica cuplul si mai multi veterani de razboi si asistente medicale au pretins ca ei se afla in poza.George Galdorisi, autorul lucrarii “Marinarul care saruta”, si co-autorul Lawrance Verrie, sustin ca au aflat in sfarsit cine erau cei doi, iar povestea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *