Accesorii si decoratiuni pentru terasa

O terasa frumos amenajata capteaza atentia, trezeste admiratia si dorinta de a va petrece timpul in ea. De toate acestea nu sunt a”de vina” doar plantele. Accesoriile, de exemplu, pot transforma terasa intr-un peisaj vesel, mirific si cuceritor.
Desi exista o serie de reguli in amenajarea unei terase, aveti libertatea de a va da frau liber imaginatiei si creativitatii pentru a o personaliza. O terasa spatioasa, a”inzestrata” cu diverse plante, indeosebi flori, ofera ochiului multa placere iar una de dimensiuni reduse poate deveni foarte intima. Florile de tip Ericca sau Calluna se pot dovedi alegeri excelente. Cu toate acestea, este nevoie de ceva care sa o insufleteasca. Accesoriile reprezinta o buna modalitate.
Magazinele de profil va pun la dispozitie accesorii realizate din diverse materiale (lemn, fier, plastic, ceramica, ipsos sau ciment etc.), astfel ca ar trebui sa fie usor sa le cumparati pe cele mai potrivite.
Cel mai important este sa va ganditi ce fel de atmosfera vreti sa creati pe terasa dumneavoastra. In functie de aceasta va trebui sa alegeti si accesoriile. De exemplu, cele din lemn sunt foarte potrivite cand terasa si casa au un aer rustic. O? roaba din lemn, eventual ornata cu flori, va crea o atmosfera traditionala, rurala. Un farmec aparte il au si accesoriile din fier forjat.
Daca va doriti o terasa plina de viata, atunci orientati-va spre ghivece viu colorate sau figurine decorative. La moda sunt cele care dau si o nota putin umoristica. Accesoriile haioase sunt ideale pentru adeptii unor amenajari nonconformiste.
Niste corpuri de iluminat in acelasi stil, nu foarte extravagante, ci simple si cu lumina difuza pentru a crea un spatiu odihnitor reprezinta deasemenea un castig substantial in amenajarea terasei.
Fierul forjat (mic mobilier sau decoratiuni pentru balustrade, garduri), lemnul, gresia, vasele ceramice pentru plante si flori sunt pe terasa la locul lor.
Se poate apela la un mobilier cu tenta clasica si finisat cu lac pe baza de apa care imprima decorului confort, caldura si eleganta, precum si la sezlonguri si un balansoar pentru relaxare totala. O fantanita Feng Shui ceramica sau din piatra naturala, cum este Daoling de la Rock Star Construct (www.karmapashop.ro), asigura atat racoare si primenirea aerului cat si un echilibru. Hamacul sau cortul sunt optiuni pentru amenajarile mai sofisticate. Pentru balcoane, in care spatiul este mai restrans,? scaunul atarnat este cea mai eficienta solutie si, in plus, la moda, mai ales ca se prezinta cu o gama extrem de variata de materiale textile in culori si modele etnice.
Terasele au nevoie de umbrire, un parasolar suspendat putand reprezenta o solutie buna.
Terasele dar chiar si balcoanele pot fi dotate cu gratare/barbecue sau alte tipuri de masini de gatit portabile performante si flexibile.
Masa festiva pe terasa
Ce poate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *