Accident de munca la Mehedinti: Muncitorii inghititi de vii, in timp ce lucrau pe un santier, munceau ILEGAL

Cei trei muncitori prinsi de malul de pamant, miercuri, la Severin, in timp ce lucrau la amenajarea retelei de canalizare, si inca doi colegi de-ai lor, munceau fara forme legale.?Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti au oprit lucrarile pe santierul respectiv, informeaza Agerpres.?
Potrivit?ITM Mehedinti,?masura a fost luata intrucat la firma Asset Activ SRL din Bucuresti, care are in antrepriza lucrarile respective, in urma verificarilor, inspectorii au descoperit ca cinci angajati, inclusiv persoana decedata, nu aveau contracte de munca active la data producerii accidentului.?
Citeste si:?UPDATE. Accident de munca la Mehedinti: Trei muncitori au fost ingropati de vii de un mal de pamant. Unul dintre ei a murit”In aceasta situatie, inspectorii de munca au aplicat o amenda in cuantum de 40.000 lei pentru munca fara documente legale, si 8.000 lei pentru sistarea activitati santierului intrucat nu existau create conditii de siguranta pentru muncitori”, a precizat inspectorul sef, Nicea Mergeani.?Seful ITM Mehedinti a adaugat ca inspectorii vor continua cercetarile in dosarul deschis pentru accident colectiv de munca, soldat cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *