Accident grav pe A1 in urma oboselii la volan.

Traficul rutier pe sensul Bucuresti-Pitesti al autostrazii a fost reluat dupa mai mult de noua ore, timp in care circulatia a fost deviata pe rute ocolitoare, in urma accidentului in care au fost implicate o cisterna incarcata cu 60 de tone de motorina si un camion cu stupi de albine.Potrivit sefului Politiei A 1, comisar-sef Emilian Buican, drumarii si politistii, impreuna cu proprietarul celor 92 de stupi cu albine, au urcat camionul cu incarcatura pe o platforma, transportandu-l la aproximativ 30 de metri de autostrada, de unde in cursul noptii isi vor relua deplasarea spre localitatea de destinatie, comuna argeseana Pietrosani.”S-a reusit recuperarea acestei incarcaturi apicole de catre proprietarul stupilor, dupa mai multe ore. A fost o operatiune dificila in conditiile in care la lumina albinele au devenit active si puteau periclita siguranta in trafic. Camionul cu stupi a fost dus pe o platforma la kilometrul 64, la 30 de metri de autostrada, iar de acolo se va continua deplasarea la caderea noptii. In ceea ce cisterna, aflata si aceasta tot la kilometrul 64, s-a renuntat la tractarea ei pana la Bucuresti, la fata locului venind un alt cap tractor care se va cupla la recipient si, cu alt sofer, se va deplasa spre Sibiu, localitatea initiala de destinatie a transportului”, a declarat seful Politiei A 1.
Ce s-a intamplat?
Doua persoane au murit, iar alte doua au fost ranite, dupa ce o cisterna incarcata cu 20 de tone de motorina a lovit un camion in care se aflau peste 90 de stupi cu albine, pe Autostrada Bucuresti – Pitesti, in urma accidentului traficul fiind blocat pe sensul dinspre Capitala.Accidentul s-a petrecut in jurul orei 04.00, la kilometrul 60 al autostrazii, pe sensul Bucuresti-Pitesti, dupa ce soferul unei cisterne incarcate cu 60 de tone de motorina a adormit la volan, iar autovehiculul a izbit din spate un camion incarcat cu 92 de stupi cu albine.In urma impactului soferul camionetei cu stupi a murit pe loc, iar doi pasageri din aceasta masina si soferul cisternei au fost raniti.
Soferul cisternei cu combustibil este in stare grava, fiind internat la Spitalul Judetean din Targoviste, iar celalalt barbat ranit este internat la spitalul din Gaesti.
La locul accidentului au ajuns mai multe ambulante, dar si echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), pompierii militari …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *