Aceste 3 lucruri conteaza mai mult decat disciplina. Copilul tau le are?

Ce conteaza mai mult in educatia copiilor? Majoritatea parintilor ar raspunde DISCIPLINA. Nu toata lumea este, insa, de acord. Specialisti in educatia pozitiva spun ca alte trei lucruri sunt mult mai importante decat disciplina.

O relatie buna cu parintii
Relatia pe care o ai cu copilul tau este cel mai important element din educatia lui. Nu poti educa un copil daca nu esti conectat cu el, daca nu stii sa-l asculti, daca nu-i accepti limitele si daca nu cooperezi. Aceste lucruri trebuie sa le invete, la randul sau, si copilul, atat in raport cu tine, ca parinte, cat si in raport cu ceilalti oameni.
Daca cel mic invata sa aiba relatii sanatoase, bazate pe incredere, empatie, respect, compasiune, atunci i-ai setat un standard bun de viata. Relatiile bazate pe intimidare, control, teama, pedeapsa denota un standard scazut si nu trebuie acceptate.

Cum sa construiesti o relatie buna:
– petreceti timp de calitate impreuna, intra in lumea copilului tau si accepta propunerile sale.
– fii un bun ascultator.
– tine-ti promisiunile intotdeauna.
– arata compasiune si empatie.
– incurajeaza-l.
– arata-i respect.
– utilizeaza disciplina pozitiva.

Cultura familiei
Cultura familiei este o experienta pe care tu o creezi. Este un complex de credinte, atitudini, valori, obiceiuri, traditii, asteptari, comunicare, modalitati de rezolvare a conflictelor. Este esential pentru un copil sa creasca intr-o cultura care sa-i modeleze frumos caracterul. Familiile fericite creeaza culturi de familie pozitive.

Relatia parintilor
Copiii invata cel mai bine privindu-i pe parinti. Ce relatie ai cu partenerul de viata, cum va manifestati cand sunteti in fata copiilor?
Iata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *