Aceste numere de inmatriculare sunt interzise in Romania. Care sunt cele mai dorite de romani

Numerele de inmatriculare auto in Romania sunt formate dintr-o banda verticala albastra (banda europeana standard) pe partea stanga a placii unde sunt prezentate cele 12 stele ale Uniunii Europene si codul de tara RO, in continuare urmeaza o suprafata alba, cu scris negru, in care apare codul de judet si o combinatie de doua sau trei cifre si trei litere, scrie adevarul.ro.
Citeste si?Razie printre taximetristii din Capitala: Amenzi de aproape 30.000 de lei. Un sofer a ramas fara permis pentru ca era beat
Numere speciale: MAI – Ministerul de Interne (Politie, Jandarmerie, Prefectii judetelor); A – Armata; CD – Corp Diplomatic; TC – Transport Consular; FA – Fortele Armate; ALA – Aviatie. Exista si cazuri in care combinatiile sunt restrictionate sau blocate. Asta se poate intampla la solicitatea unei institutii, atunci cand combinatia are semnificatii obscene, si la refuzul repetat de ridicare al unui numar din partea cetatenilor.
Alte combinatii interzise sunt cele blocate in urma solicitarilor de catre diverse institutii pentru uzul propriu al acestora: Politia Romana (POL); Camera Deputatilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Roman de Informatii (SRI), Guvernul Romaniei (GUV).
Combinatiile interzise de numere de inmatriculare sunt cuprinse intr-un dictionar al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.
Un alt caz de blocare este cel bazat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *