Acestea sunt alimentele pe care sa nu le incalzesti niciodata in cuptorul cu microunde

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Iar cuptorul cu microunde este unul dintre aliatii la care apeleaza numeroase persoane in bucatarie. Dar sunt unele lucruri pe care cuptorul cu microunde nu le poate face. Descopera zece alimente pe care sa nu le incalzesti niciodata in cuptorul cu microunde. Pot deveni nocive pentru sanatate sau pot fi un adevarat pericol pentru siguranta ta.
Ouale in coaja
Probabil ai vazut tot felul de trucuri pe Pinterest, printre care si acela de a prepara ouale in coaja in cuptorul cu microunde. Desi ar putea parea simplu sa „fierbi” oua fara apa in cuptorul cu microunde, este o greseala majora. In timp ce se incalzesc, ouale elimina vapori de apa in interior. Si pentru ca apa continuta sa incalzeste brusc atunci cand pui ouale in cuptorul cu microunde, acestea vor exploda. E de preferat sa ramai la varianta clasica, de oua fierte in apa, pe aragaz.
Laptele matern
Mamele care alapteaza apeleaza adesea la un truc foarte util si anume congelarea propriului lapte. Acesta poate fi decongelat si incalzit, fiind sigur pentru sugari, daca sunt respectate normele de igiena si siguranta. Dar incalzirea laptelui matern la cuptorul cu microunde nu este o varianta recomandata de specialisti. Potrivit Agentiei pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite, incalzirea laptelui matern in cuptorul cu microunde poate cauza incalzirea neuniforma, cu zone reci si altele fierbinti, ceea ce pune in pericol siguranta bebelusului, care se poate opari. Este recomandat sa dezgheti laptele in frigider sau sub jet de apa, daca este intr-un recipient inchis ermetic.
Citeste si?Dieta Ornish: In ce consta regimul care te apara de diabet si bolile de inima
Fructele intregi
Fructele pot fi puse in cuptorul cu microunde, …

spot_imgspot_img