Achim Irimescu: Avem doua amenintari foarte grave de maladii la porcine si ovine

“La nord, in Ucraina, avem pesta porcina africana prezenta si in alte state membre in care a fost aceasta pesta s-au inregistrat daune de sute de milioane de euro, deci ar fi o catastrofa economica patrunderea acestei maladii in Romania si, respectiv, in Ungaria. La sud avem dermatoza nodulara bovina, care, discutam cu doamna ministru din Bulgaria, in urma vaccinului se pare ca a fost stabilizata, dar trebuie sa ne asiguram ca nu patrunde si in cele doua state, in Romania si Ungaria”, a precizat Achim Irimescu, prezent sambata, la Pericei, pentru o intalnire cu omologul sau maghiar, Fazekas Sandor.
Ministru Agriculturii a adaugat ca a discutat cu Fazekas Sandor despre o colaborare mai intensa pe partea serviciilor veterinare.
“Am stabilit cu domnul ministru Fazekas ca sa avem o colaborare mai intensa, mai ales pe partea serviciilor veterinare, pentru ca uitati, avem doua amenintari foarte grave”, a subliniat sursa citata.
Achim Irimescu a adaugat ca in 8-9 septembrie va fi o reuniune la Sofia, cu participarea ministrilor din zona si a comisarului european pentru sanatate, Vytenis Andriukaitis, in care se vor discuta masurile de preintampinare a acestor maladii.
Citeste si Irimescu: Apicultorii care au inregistrat pierderi din cauza vremii vor primi un ajutor in limita a patru milioane de euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *