Acoperisul inclinat cu tigla ceramica, cea mai sigura modalitate de protejare a casei

Acoperisul inclinat este un element determinant pentru cladirile construite in zona noastra atat de-a lungul timpului cat si in prezent, iar tiglele ceramice, ca si material natural de constructii, ajuta la reglarea temperaturii, sunt deosebit de rezistente la intemperii si variatii de temperatura, iar durata lor de viata este de peste 100 de ani. Prin forma si volumul sau, acoperisul inclinat determina stilul cladirii, fie aceasta clasica, traditionala sau moderna, adaugand o eleganta aparte.
Vantul si furtuna nu afecteaza in nici un fel acoperisul inclinat deoarece tiglele sunt fixate corespunzator pentru a nu fi ridicate, in timp ce, in cazul unui acoperis plat, dimpotriva, vantul patrunde sub invelitoare, creandu-se astfel o presiune care face posibila ridicarea intregii invelitori, precum aripa unui avion.
Datorita pantei sale, acoperisul inclinat asigura o scurgere rapida si simpla a apei, astfel incat prezinta un risc scazut de daune cauzate de precipitatii. Caldura poate fi eliminata in zona coamei, ceea ce creeaza un climat interior placut, iar strasinile protejeaza fatada si ferestrele de patrunderea razelor solare puternice. Un acoperis inclinat prezinta si avantajul ca poate fi transformat ulterior si intr-un spatiu de locuit suplimentar iar, in plus, confera – ca si a cincea fatada a casei – multe posibilitati de configurare a formei cladirii.
Sistemele fotovoltaice si solare pot fi integrate in suprafata acoperisului inclinat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *