Acord Rusia-UE-SUA pentru UCRAINA

“S-a ajuns la un acord pe etape pentru detensionarea crizei din Ucraina”, a spus Lavrov, citat de AFP.”Am stabilit dezarmarea grupurilor ilegale”, a continuat seful diplomatiei ruse, referindu-se la militiile proruse din estul Ucrainei.
Rusia nu are nicio dorinta de a trimite trupe in Ucraina”, a insistat seful diplomatiei ruse.Lavrov a subliniat ca situatia de criza din Ucraina trebuie solutionata cu acordul tuturor locuitorilor tarii, pledand pentru respectarea identitatii culturale si a drepturilor tuturor regiunilor ucrainene.
Statele Unite cer aplicarea imediata a acordului de la Geneva, indemnand Rusia sa se asigure ca militiile proruse din Ucraina depun armele si parasesc institutiile ocupate, avertizand Moscova cu noi sanctiuni daca aceste propuneri nu se vor concretiza.
“Am stabilit luarea unor masuri pentru detensionarea situatiei, prin initierea unui dialog national”, a declarat secretarul de Stat american, John Kerry, conform CNN.Kerry a precizat ca Administratia proeuropeana de la Kiev mentine oferta de amnistiere a membrilor grupurilor proruse care parasesc institutiile pe care le ocupa in estul Ucrainei.”Am stabilit principii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *