Acrobatii aeriene si zboruri de agrement la Baneasa. …

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Peste 70 de aeronave vor participa, sambata si duminica, la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012), care se va desfasura pe Aeroportul Bucuresti Baneasa, a anuntat, vineri, directorul general al Aeroclubului Romaniei, George Rotaru, transmite Agerpres.
„Show-ul incepe sambata, la ora 10.00, si se va incheia duminica, la 14.30. Vom avea peste 70 de aeronave care participa la aceasta demonstratie, parasutisti civili si militari, vom avea zboruri de agrement, foarte multe formatii de acrobatie cu avioane, cu planoare, vom avea o expozitie statica, aflata intr-un hangar foarte mare. De asemenea, sunt doua expozitii statice in aer liber. Publicul este asteptat cu drag, are toate facilitatile asigurate, inclusiv locuri pentru umbra. Muncim de sapte luni la aceasta demonstratie aeriana si sunt convins ca este una dintre cele mai mari care s-a desfasurat pe cerul Bucurestiului”, a spus George Rotaru.
Potrivit acestuia, Aeroclubul Romaniei va participa la show-ul aerian cu 20 de aeronave, cu un balon cu aer cald si cu 20 de parasutisti.
Sambata, intre orele 14.30 si 18.30, va fi o pauza de evolutie aeriana, timp in care se vor desfasura zborurile de agrement, care se vor face cu aeronave ultrausoare.
„Cateva zeci de persoane au posibilitatea sa faca acest lucru sambata. Din pacate, suntem singurii care reusim sa facem zboruri de agrement si salturi in tandem cu parasuta. Pretul unui bilet va fi de 100 de lei pentru 20 de minute de zbor, iar un salt cu parasuta va costa echivalentul sumei de 165 de euro”, a adaugat Rotaru.
Fortele Aeriene Romane vor participa la acest eveniment cu 16 aeronave, de cinci tipuri.
„Vom incerca sa demonstram profesionalismul pilotilor Fortelor Aeriene, care vor executa manevre acrobatice ce sunt folosite pe timpul luptei, deci ceea ce veti vedea este pregatirea lor reala. De asemenea, vom avea doua exercitii tactice. Sunt exercitii demonstrative pe care noi le executam in viata cotidiana, deci ceea ce vom face aici va fi un fel de instruire in fata publicului, cu tacticile si manevrele pe care le folosim in timpul luptei”, a explicat comandorul Alex Trandafir, Statul Major al Fortelor Aeriene Romane.
Primul exercitiu va fi unul de cautare/salvare in lupta, aceasta fiind o procedura folosita pentru recuperarea pilotilor cazuti in spatele liniilor inamice. Al doilea exercitiu va fi unul demonstrativ de politie aeriana, de interceptare a unei aeronave infractoare la regimul de zbor din spatiul aerian al Romaniei.
Acest exercitiu va fi executat alaturi de pilotii militari din Ministerul Administratiei si Internelor si din Serviciul Roman de Informatii.
„Sunt convins ca aceste doua exercitii vor fi foarte apreciate de public”, a subliniat Alex Trandafir.
In premiera pentru Bucuresti, la spectacolul aerian vor participa doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume: Frecce Tricolori (Italia) si Turkish Stars (Turcia).
Frecce Tricolori reprezinta Fortele Aeriene ale Italiei si este cea mai mare formatie de acrobatii aeriene, evoluand cu 10 aeronave, la o viteza de aproape 900 de kilometri/ora. Pilotii care aspira la calitatea de membru al Frecce Tricolori trebuie sa aiba cel putin 750 de ore de zbor pe un avion cu reactie.
„Frecce Tricolori se afla pentru prima data in Bucuresti, dar ei au mai fost in Romania, la Constanta, de doua ori. Echipa acrobatica nationala a Italiei este foarte bine cunoscuta in lumea intreaga ca fiind cea mai buna echipa acrobatica din lume, ce reuneste profesionalismul cu echipamentul tehnic de pe avioane realizat in Italia, deci cu tehnologia italiana. Ei pun, de asemenea, in joc imaginatia tipica Italiei si experienta Frecce Tricolori”, a declarat, vineri, in conferinta de presa, ambasadorul Italiei la Bucuresti, …

spot_imgspot_img