Actiuni in piete si la societati din Bucuresti si Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, cele 230 kg de carne si peste 150 kg branzeturi confiscate au o valoare de circa 8.200 lei.
Politia Capitalei precizeaza ca au fost aplicate, cu aceeasi ocazie, si sapte amenzi in valoare de 7.150 de lei, pentru acte ilicite de comert, iar totodata politistii au confiscat peste 2.700 de tigarete.
De asemenea, 22 de persoane au fost duse la Politie pentru continuarea verificarilor.
In ceea ce priveste perchezitiile facute la locuinta unei persoane si intr-un targ din sectorul 6, Politia Capitalei precizeaza ca ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au descoperit la locuinta perchezitionata un studio clandestin de realizare a marfurilor pirat. Politistii au ridicat din locuinta respectiva peste 2.000 de CD-uri si DVD-uri cu muzica, filme, programe pentru calculator, care nu aveau aplicat timbru holografic de marcaj, pregatite pentru a fi comercializate, CD-uri si DVD-uri blank, carcase si coperti pentru DVD, sisteme de calcul performant si trei unitati de inscriptionare a CD-urilor si DVD-urilor. Prejudiciul adus titularilor de drepturi de autor si drepturi conexe a fost estimat la aproximativ 83.000 de lei.
Din datele si informatiile detinute de Serviciul de Investigare a Fraudelor – Sectorul 6 Politie s-a stabilit ca proprietarul locuintei respective, in varsta de 39 de ani, realizeaza produse pirat pe care le comercializeaza atat in targuri si piete din sectorul 6 al Capitalei, cat si prin intermediari, in baza unor comenzi telefonice. Potrivit sursei citate, a fost inceputa urmarirea penala in cazul acestei persoane, pentru “realizare de marfuri pirat, prin orice mijloace si in orice mod, savarsita in scop comercial si pentru promovare de marfuri pirat”.
Serviciul de Investigare a Fraudelor a descoperit tot sambata, la sediul mai multor societati, 310.000 articole de lenjerie intima si jucarii importate din China, fara documente de provenienta, in valoare de aproximativ 420.000 de lei, precum si 10.700 de produse contrafacute (portofele, incarcatoare auto, ceasuri, ghiozdane), toate purtand insemnele unor marci cunoscute si protejate pe teritoriul Romaniei, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *