Actiunile europene au inchis cu cel mai mare declin din ultimele 10 luni

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Zi neagra la Bursa pentru Europa / FOTO: CareerCast.com

Stoxx Europe 600 a scazut cu 2%, in conditiile in care numai 32 din cele 600 de titluri incluse in indice au avut o evolutie pozitiva.
Indicele a atins miercuri cel mai ridicat nivel din iunie 2008, presedintele Fed, Ben Bernanke, declarand initial, in timpul unei audieri in Congresul SUA, ca retragerea prematura a masurilor de stimulare ar pune in pericol redresarea economica.
„In aceasta dimineata am avut furtuna perfecta pentru activele riscante, cu semnale negative atat din partea politicii monetare, cat si a indicatorilor fundamentali”, a declarat Witold Bahrke, manager de fonduri la PFA Pension in Copenhaga.
In SUA, actiunile au scazut in urma precizarilor ulterioare ale lui Bernanke, potrivit caruia banca centrala ar putea decide in sedintele viitoare de politica monetara sa restranga achizitiile de obligatiuni, daca va avea loc o imbunatatire a conditiilor economice.
In China, un indice calculat de HSBC Holdings si Markit Economics privind industria prelucratoare in luna mai a scazut pentru prima oara in ultimele sapte luni.
Volumul tranzactiilor cu actiuni incluse in Stoxx 600 a fost cu 26% mai mare decat media ultimelor 30 de zile.Indicii nationali au scazut pe toate cele 18 piete de capital din Europa …

spot_imgspot_img