Activitate intensa la inceput de an in Parlament, unde mai multe legi controversate isi asteapta deznodamantul

In a doua parte a lunii ianuarie, Florin Iordache a anuntat ca ii va convoca la Parlament pe colegii din comisia speciala. Alesii vor sa modifice Codul penal si Codul de procedura penala. Printre cele mai importante schimbari ar fi redefinirea abuzului in serviciu.
Sunt si alte propuneri controversate lansate in spatiul public, iar cele mai multe ii apartin lui Catalin Radulescu. Deputatul vrea pedepse mai mici pentru fapte de coruptie, arest la domiciliu pentru pedepsele cu inchisoare de pana la 3 ani si redefinirea acuzatiei de mita. Florin Iordache a declarat la finalul sesiunii ca orice parlamentar e liber sa depuna amendamente.
Florin Iordache: Nu puteam cenzura nici eu, nici liderul de grup initiativa parlamentara a unui coleg. Dar, printr-o dezbatere, le putem modifica.
Catalin Radulescu a anuntat ca isi retrage unele dintre initiative. Codul Penal trebuie modificat, printre altele, si pentru a fi pus in acord cu o directiva europeana. Daca nu o vor face parlamentarii, ministrul Justitiei a anuntat ca se gandeste la o ordonanta de urgenta.
Tudorel Toader: Guvernul este indreptatit sa dea o OUG pentru transpunerea directivei.
Termenul-limita pentru adoptarea modificarilor este aprilie 2018.
Un alt subiect ramas in suspans in 2017 se refera la pachetul de legi privind justitia. Acestea au fost atacate la CCR de opozitie. Mai pot fi contestate si de catre presedinte cand ajung pe masa lui. Asadar, nimic nu a ramas batut in cuie.
Alesii au decis infiintarea unei sectii speciale care sa ii ancheteze pe magistrati, au intarit substantial autonomia inspectiei judiciare si i-au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *