Actorul Sebastian Papaiani va fi inmormantat, astazi, la Cimitirul Bellu

Actorul Sebastian Papaiani va fi inmormantat, joi, la Cimitirul Bellu din Bucuresi, dupa ce marti a decedat, la varsta de 80 de ani.
Actorul avea probleme de sanatate. In luna mai, el suferise in luna mai un accident vascular cerebral si era internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, la sectia de Neurologie.
Sebastian Papaiani a murit marti, pe 27 septembrie, la varsta de 80 de ani. Actorul roman de etnie greaca dupa tata, s-a nascut pe 25 august 1936 in Pitesti. El?a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, “pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac si jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti”.
A absolvit Institutul de Arta Teatrala si?Cinematografica, promotia 1960 si in 1963 debuteaza in filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , “Un suras in plina vara”. A jucat?an de an, atat in drame, cat si in comedii.
A avut roluri precum: Plutonier Capsuna in “B.D. la munte si la mare”, Alecu, in “Asta seara dansam in familie”, Pacala, Pompei in “Toamna Bobocilor”, Ieremia in “Toate panzele sus”.
FILMOGRAFIE
“Un suras in plina vara”” (1963, regia Geo Saizescu; premiat la Mamaia, in 1964), “Diminetile unui baiat cuminte”” (1966, regia Andrei Blaier), “Balul de sambata seara”” (1967, regia Geo Saizescu), “B.D. intra in actiune”” (regia Mircea Dragan, 1970), “B.D. la munte si la mare”” si “Brigada Diverse in alerta”” ( 1971, regia Mircea Dragan), “Ciprian Porumbescu”” (regia Gheorghe Vitanidis, 1972), “Asta seara dansam in familie”” (1972, regia Geo Saizescu), “Cu mainile curate”” (1972) si “Ultimul cartus”” (1973), in regia lui Sergiu Nicolaescu, “Stefan cel Mare-Vaslui 1475″” si “Fratii Jderi”” (regia Mircea Dragan, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *