Acum este OFICIAL: Radu Mazare nu mai este primarul Constantei

de Cosmin Vaideanu Publicat la: 02.06.2015 16:17 Ultima actualizare: 02.06.2015 16:18

Consilierii locali din Constanta au luat act, in sedinta de marti, de demisia lui Radu Mazare din functia de primar al municipiului, urmand ca procesul-verbal al acestei sedinte sa fie inaintat prefectului, care va emite ordinul de incetare inainte de termen a mandatului edilului.

La sedinta de marti a Consiliului Local Constanta, secretarul municipiului, Marcela Enache, a citit scrisoarea de demisie din functia de primar a lui Radu Mazare, explicand apoi care sunt pasii care vor fi urmati in continuare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Procesul-verbal al sedintei de astazi (marti – n.r.), insotit de un referat intocmit de catre secretarul municipiului, si de un exemplar al demisiei vor fi inainte domnului prefect pentru emiterea ordinului de incetare a mandatului de primar inainte de termen. Dupa emiterea ordinului, postul va deveni vacant si va trebui sa procedati la alegerea unuia dintre viceprimari care sa preia atributiile primarului pana la organizarea alegerilor”, a spus Marcela Enache.

Viceprimarul cu atributii de primar, Decebal Fagadau, a declarat jurnalistilor, la finalul sedintei, ca a fost luat prin surprindere de demisia lui Radu Mazare.
“M-a luat prin surprindere. Nu este o situatie pe care mi-o programasem. Ma uit la perioada aceasta ce va urma ca la o perioada ce trebuie, in primul rand, securizata astfel incat Primaria sa functioneze, cetatenii sa stie ca exista Primarie si ca trecutul este ireversibil. Am luat act de demisie si vom indeplini toate formalitatile pentru aducere la cunostinta domnului prefect a acestei demisii”, a afirmat Decebal Fagadau.
Radu Mazare a demisionat, in 22 mai, din functia de primar al Constantei, explicand motivele demisiei intr-o scrisoare.
“Vreau sa multumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cat am fost primar. Constanta si constantenii au fost sufletul meu si datoria mea in tot acest timp. Chiar daca uneori am fost prea rebel sau nonconformist, toata priceperea si energia mea mi-am dedicat-o comunitatii. Pentru greselile facute, imi cer iertare in fata tuturor. Dorinta mea de a face bine orasului si locuitorilor sai nu justifica insa nedreptatile, stresul si chinul la care sunt supus de atata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *