Acuzatii: Portul Constanta, ultima reduta controlata de Radu Mazare

Circa 300 de lucratori portuari au protestat, ieri, in fata sediului Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta. Actiunea vine la numai o zi dupa ce Tribunalul Constanta a decis ca patru din cei sapte membri ai Consiliului de Administratie al CNAPMC au fost numiti ilegal, ceea ce face ca majoritatea deciziilor luate in ultimii patru ani sa fie, practic, la randul lor, ilegale.
Respectand scenariul protestelor din ultimii ani, membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare (FNSP) si ai Organizatiei Patronale a”Operatorul Portuara”, organizatorii protestului, au fost inarmati cu vuvuzele si butoaie de tabla, dar si cu utilaje grele. Protestatarii acuza conducerea CN APM SA Constanta de starea avansata de degradare a infrastructurii de transport naval, de lipsa contractelor de inchiriere a infrastructurii de transport naval, de neimplicare in reglementarea problemelor cu impact major asupra dezvoltarii economice a portului, precum Master Planul Portului Constanta.
Presedintele CCIR, atac dur
Cu o zi inainte de protest, Mihai Drabana, presedintele Camerei de Comert a Romaniei si a celei din Constanta a atacat dur modul in care este condus portul, in cadrul emisiunii a”Jocuri de Puterea”, moderata de Rares Bogdan la Realitatea TV.
a”Al patrulea ca dimensiune din Europa, din pacate nu si al patrulea ca trafic. In primul rand, portul e intr-o paragina totala. Este, probabil, ultima reduta de stat controlata inca de echipa Mazare. Din pacate, managementul portului nu a facut altceva, in ultimii ani, decat sa imparta dividende (…) Infrastructura existenta, la care nu s-a mai contribuit deloc la capitolul intretinere, tarifele si politicile portuare care sa il faca neatractiv pe piata internationala. Nu o sa inteleg de ce a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *