Adevarata reteta de paste carbonara

Aceasta reteta clasica a bucatariei italiene nu se prepara chiar atat de usor. Chiar daca originea exacta a acestui fel de mancare nu se cunoaste inca, legenda spune ca a fost inventat de carbunarii italieni care lucrau in padurile Apennins, scrie Terra Femina. Ei si-au imaginat o portie de paste consistente cu produse de munte: oua, sunca si branza.
Citeste si: Retete de Paste: Drob de miel in aluat
Pentru a obtine paste carbonara cu adevarat delicioase, secretul consta in calitatea ingredientelor si in lasatul sosului la frigider.
INGREDIENTE:
400 g spaghete
250 g sunculita de porc (din aceea subtire, cu straturi de carne)
200 g branza de oaie
50 g parmezan
patru galbenusuri de ou si un ou intreg
piper macinat
MOD DE PREPARARE:
Fierbe pastele intr-o oala mare cu apa si sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Este preferabil sa le lasi al dente.
Intre timp, intr-un vas mare, amesteca galbenusurile de ou si oul intreg cu branza de oaie si parmezanul. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *