Adio, plati cu banii jos! Ce amenda risti incepand de azi

Angajatii raman cu mai multi bani din salariu

Incepand de sambata, 9 mai, platile in numerar catre firme se vor efectua in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei de persoana.

Incasarile in numerar de la operatorii economici se vor realiza in limita unui plafon zilnic de 5.000 lei de la o persoana.
Cei care nu se vor conforma vor fi sanctionati cu o amenda de 10% din suma incasata/platita care va depasi noile plafoanele stabilite pentru fiecare tip de operatiune, dar nu mai putin de 100 lei, potrivit AvocatNet.ro.
In plus, noutatea adusa de Legea nr. 70/2015 este ca plafoanele vor fi valabile nu doar pentru firme, ci si pentru alte categorii de contribuabili. Mai exact, este vorba despre:
persoane fizice autorizate (PFA),intreprinderi individuale (II),intreprinderi familiale (IF),liber profesionisti,persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent,asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica.Mai mult decat atat, se vor aplica plafoane fixe si in cazul operatiunilor de incasari si plati in numerar efectuate intre persoane fizice, care au ca obiect, de exemplu, transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor.
De asemenea, Legea nr. 70/2015 va fi valabila si pentru incasarile si platile in valuta efectuate pe teritoriul Romaniei.
5.000 lei/zi, limita pentru incasarile si platile in numerar efectuate intre firme
Din 9 mai, firmele (sau PFA, II, IF etc.) vor putea incasa numerar de la alte firme (sau PFA, II, IF etc.) in limita unui plafon de 5.000 lei/zi de la o persoana, se mentioneaza in Legea nr. 70/2015.
De asemenea, firmele (sau PFA, II, IF etc.) vor putea efectua plati in numerar catre alte firme (sau PFA, II, IF etc.) in limita unui plafon de 5.000 lei/zi/persoana, dar nu mai mult de un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *