Adjunctul de la Inspectia Judiciara ii raspunde sefei DNA: Afirmatiile Laurei Kovesi sunt “insinuari” pe care IJ le respinge

UPDATE 12.00:?Adjunctul Inspectiei Judiciare a sustinut in fata procurorilor CSM ca afirmatiile sefei DNA, potrivit carora controlul facut de inspectori ar fi avut si alte obiective, sunt “insinuari” pe care institutia le respinge, precizand ca intentia a fost de a crea premisele contestarii raportului, transmite Mediafax.
?

“Ma intreb daca este in favoarea sistemului judiciar si a credibilitatii acestuia sa sustii, in calitate de conducator de unitate de parchet, ca a avut senzatia ca ar fi fost anumite teme care trebuie verificate Este destul de periculos si daunator sistemului judiciar si societatii civile sa spui ca Inspectia Judiciara (..).se ocupa de cu totul alte aspecte decat cele pentru care a fost infiintata.
Aceeasi senzatie a avut-o doamna procuror sef si cu privire la acel biletel pe care inspectorul judiciar a scris numarul de dosare penale sutinand ca in realitate, pe langa acest control, au facut si alte chestiuni exterioare verificarilor.
Ma gandesc ca prin aceste afirmatii s-a incercat sa se induca in mod public ideea ca inspectorii judiciari nu si-au exercitat atributiile de serviciu cu obiectivitate si impartialitate, senzatie care este departe de adevar. Respingem categoric astfel de insinuari”, le-a spus Gheorghe Stan procurorilor din CSM.

Inspectorul sef adjunct sustine ca afirmatiile sunt dovada “a intentiei declarate de la inceput, si anume aceea de a crea premisele contestarii raportului prin invocarea unor vicii de procedura inexistente”, precizand ca acuzatia ca inspectorii ar fi avut alte obiective vine”de la seful unei institutii de parchet care ar trebui sa cerceteze inainte de a emite verdicte”.
Gheorghe Stan a criticat actiunile sefului echipei de control Elena Radescu. Acesta a precizat ca aspectul legat de lipsa unui control unitar si redactarea unui raport armonizat este “pe jumatate adevarat”, precizand ca “starea s-a datorat coordonatorului, Elena Radescu, dar si atitudinii DNA”

“Prin atitudine, inspectorul a adus prejdicii, cu scopul decredibilizarii actului de control. (..) Pe 3 iulie, Elena Radescu s-a deplasat la DNA fara a instiinta Inspectia Judiciara. Conform procesului verbal se mentioneaza ca s-au purtat discutii privind desfasurarea controlului. Regulamentul nu prevede organizarea unei astfel de intalniri”, a mai spus inspectorul.

Inspectorul sef adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, merge, luni, de la ora 10.00, in fata procurorilor din CSM, pentru a isi sustine punctul de vedere referitor la controlul efectuat la DNA si la raportul intocmit ca urmare a verificarilor, potrivit Mediafax.
Vineri, Laura Codruta Kovesi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *