Administratia Trump a limitat accesul guvernamental la software-ul companiei ruse Kaspersky Lab. Reprezentantii companiei: Am fost atrasi, fara voia noastra, intr-o lupta geopolitica

Administratia de la Casa Alba a limitat colaborarea cu compania rusa Kaspersky Lab, privind achizitionarea echipamentelor tehnologice de catre de agentiile guvernamentale, pe fondul ingrijorarilor privind spionajul Rusiei asupra Statelor Unite, relateaza site-ul agentiei Reuters, potrivit Mediafax.
Potrivit unor informatii, compania rusa ar putea avea legaturi stranse cu agentii de spionaj din Rusia acuzate de atacuri cibernetice asupra Statelor Unite.
Produsele Kaspersky au fost eliminate din lista de furnizori a Administratiei pentru servicii generale, privind contracte care acopera servicii de tehnologie a informatiei si echipament fotografic digital, a anuntat purtatorul de cuvant al agentiei americane.
Decizia a fost luata “dupa o revizuire si o examinare atenta”, potrivit oficialului american, adaugand ca prioritatile “sunt de a asigura integritatea si securitatea sistemelor si a retelelor guvernamentale din SUA”.
Software-ul antivirus al companiei Kaspersky este popular in Statele Unite si in intreaga lume, iar compania reprezinta un jucator important pe piata securitatii cibernetice de zeci de ani.
Intr-un comunicat oficial, Kaspersky Lab a anuntat miercuri ca nu a primit nicio actualizare de la Administratia pentru servicii generale sau de la alta agentie guvernamentala din SUA cu privire la statutul de furnizor, plangandu-se ca?a devenit victima unei dispute geopolitice intre Rusia si SUA, dar a dat asigurari ca este gata sa raspunda la orice intrebari din partea oficialilor americani

“Kaspersky Lab nu are legaturi cu niciun guvern, iar compania nu a ajutat niciodata si nu va ajuta niciun guvern din lume in eforturi de spionaj cibernetic. Am fost prinsi in mijlocul unei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *