Administratiile locale pot finanta activitati sportive. Legea a fost promulgata de Klaus Iohannis

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 13 aprilie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea si completarea Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Fostul cadru legislativ prevazut de Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, era de natura sa blocheze raporturile juridice dintre sportivii de performanta, structurile sportive si administratia publica locala. Aceasta situatie putea conduce la inghetarea anului competitional sportiv 2017 – 2018 prin lipsa de finantare a activitatii sportive de catre administratia publica locala.
Structurile sportive de drept public organizate ca servicii in cadrul administratiei publice locale nu pot incheia raporturi juridice specifice activitatii sportive cu sportivii de performanta in conditiile actuale reglementate de Legea nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, motivat de faptul ca actualul cadru legislativ a condus/conduce la confuzii si interpretari diferite din partea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *