Adomnitiei, Vosganian, Fenechiu si Chiuariu candideaza pentru Parlament

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Biroul Permanent al filialei judetene Iasi a PNL a validat, miercuri seara, candidaturile a sapte reprezentanti liberali pentru alegerile parlamentare, printre acestia numarandu-se ministrii Varujan Vosganian si Cristian Adomnitei, fostul ministru Tudor Chiuariu si liderul PNL Iasi Relu Fenechiu.

Astfel, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, in prezent senator de Iasi, va candida la Senat intr-un colegiu din judet, in timp ce ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, deputat de Iasi, va candida pentru Camera Deputatilor in colegiul din zona orasului Podu Iloaiei.

Liderul PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, va candida pentru Camera Deputatilor intr-un colegiu care cuprinde mai multe localitati din jurul Iasiului, in timp ce viceprimarul liberal Camelia Gavrila, care candideaza pentru un mandat de deputat, a optat pentru un colegiu din care fac parte cartierele Centru si Copou din municipiul Iasi.

Biroul Permanent al PNL Iasi a aprobat, totodata, si candidaturile altor trei liberali care si-au exprimat deja optiunea pentru colegiile in care vor intra in cursa.

Este vorba despre fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, care va candida in municipiul Iasi pentru Camera Deputatilor, deputatul Traian Dobre, care va incerca obtinerea unui nou mandat intr-un colegiu de deputat din judet si directorul spitalului „Sfanta Maria” din Iasi, Marin Burlea, care va candida in municipiul Iasi pentru Senat.

„Cei sapte liberali si-au ales colegiile in care vor sa candideze, iar Biroul Permanent a aprobat aceste candidaturi. In perioada urmatoare vom stabili cine vor fi candidatii pentru celelalte zece colegii existente in judetul Iasi”, a declarat deputatul Relu Fenechiu, la finalul sedintei Biroului Permanent al organizatiei.

Liderul PNL Iasi Relu Fenechiu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca tinta liberalilor ieseni pentru alegerile parlamentare este obtinerea a minimum cinci mandate, unul de senator si patru de deputati, din cele 17 existente in judet.

„In cel mai rau caz, la Iasi PNL va avea din toamna patru deputati si un senator, in timp ce, in cel mai bun caz, PNL Iasi ar urma sa aiba cinci deputati si doi senatori. Sanse foarte mari la Senat, in proportie de 100%, le are Varujan Vosganian. Al doilea loc de senator se joaca”, a afirmat Relu Fenechiu.

spot_imgspot_img