Adoptia cu plata a cainilor maidanezi, un proiect propus Guvernului de catre scriitorul …

Scriitorul Petre Craciun a propus Guvernului un proiect care, crede el, ar rezolva problema cainilor maidanezi: adoptia cu plata catre persoanele din mediul rural.
Craciun spune ca a fost marcat de cazul copilului sfasiat de caini in Parcul Tei. S-a gandit la aceata solutie si pentru ca sunt oameni care vor sa nu mai fie caini pe strada dar nu vor sa fie omorati.
CITITI SI:COPIL OMORÂT DE CÂINE. Verdictul INML: Copilul avea sute de plagi si a murit din cauza hemoragiei externe
“M-am gandit mult, in ultimele zile, la o solutie pentru rezolvarea definitiva a problemei cainilor maidanezi in marile orase. Am ascultat toate opiniile, lansate sub imperiul emotiei starnite de moartea tragica a micutului Ionut. Din nefericire, nu cu legi adoptate la nervi si la suparare putem rezolva o problema atat de spinoasa.
Eutanasia in masa a cainilor nu este o solutie demna de un popor civilizat si va duce la reactii negative pe tot mapamondul. Una este sa eutanasiezi un caine scapat dintr-o curte, cum fac americanii, alta sa omori 65.000 de caini. Pe de o parte, nu cred ca avem capacitatea organziatorica de a duce la indeplinire un astfel de plan lugubru, iar pe de alta parte, aceasta ne poate aduce acuzatia “Romania, Auschwitz-ul cainilor maidanezi”, a declarat Petre Craciun pentru Romania Libera.
Solutia scriitorului costa putin numai ca e de durata. Dar daca persoana care adopta maidanezii nu va respecta clauzele contractului, poate raspunde penal.
CITITI SI:Consiliul general al Capitalei A APROBAT referendumul pentru eutanasierea cainilor
“Iata de ce propun Guvernului Victor Ponta o solutie civilizata, care poate duce la rezolvarea intr-un termen de cateva luni a problemei.La ora actuala, potrivit informatiilor furnziate de mass-media, pretul eutanasiei unui caine poate merge pana la 300 de euro. Adica foarte mult. Va dati seama ce cheltuiala avea pentru a duce la indeplinire un plan criminal in masa.
Propunerea mea este ca maidanezii sa fie adunati de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), sterilizati si microcipati, apoi incredintati spre adoptie in special persoanelor din mediul rural (judetele din jurul Bucurestiului), sau chiar din Bucuresti, pe baza unui contract ferm, dar cu plata catre persoana care adopta cainele a sumei de 250-300 de euro pe care oricum am cheltui-o pentru a omori cainii.
Contractul va avea clauze ferme, interzicandu-i persoanei respective sa abandoneze cainele, fiind stabilite sanctiuni contraventionale si chiar raspundere penala in situatia in care cainele parasit este implicat intr-o situatie tragica”, a explicat Craciun.
CITITI SI:Copilul de patru ani ucis de caini a fost inmormantat
Solutia este viabila? Cum a ajuns scriitorul la o astfel de solutie
“Locuiesc de cativa ani intr-o localitate de langa Bucuresti si am intrebat foarte multe persoane daca ar primi o astfel de solutie. Reactia este deosebit de pozitiva, mai ales in randurile oamenilor cu venituri modeste”, spune Craciun.ASPA va selectiona cainii bolnani si a?gresivi, pe care ii va eutanasia, ceea ce trebuie sa faca si pana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *