Adrian Nastase, ACUZATII GRAVE la adresa lui Traian Basescu. “A venit vremea sa pleci in Costa Rica!”

Adrian Nastase solicita o comisie parlamentara care sa ancheteze acest memorandum semnat de Traian Basescu si il indeamna pe inamicul sau sa fuga in Costa Rica.
Traian Basescu ii da replica lui Adrian Nastase: Stai, omule, linistit in Zambaccianul tau
“Basescu, a venit vremea sa pleci in Costa Rica (si cateva detalii pentru cartile de?istorie)”, este titlul postrrii pe blogul personal facuta de fostul premier.
Adrian Nastase publica documente compromitatoare despre Traian Basescu. Rolul acestuia in privatizarile scandaloase
“Vreau sa retineti, din Memorandumul publicat de mine, ce si cum dorea sa reformeze “capitalistul” Basescu ? industria si bancile romanesti (pe modelul flotei comerciale).
In calitate de responsabil din partea guvernului Radu Vasile si apoi Mugur Isarescu pentru programul PSAL 2,?el s-a angajat la “privatizarea” celor mai mari ?63 de ?societati din economia tarii, lasand in urma sa obligatii extrem de greu de indeplinit de catre statul roman in perspectiva negocierilor cu Uniunea Europeana. Iata lista acestor societati:
ALRO SA Slatina
ALPROM SA Slatina
SIDEX Galati
HIDROMECANICA Brasov
ELECTROPUTERE Craiova
ROMVAG ?Caracal
ANTIBIOTICE Iasi
TRACTORUL Brasov
ROTEC Buzau
CORD Buzau
FORTUS Iasi
SANTIERUL NAVAL Constanta
CMB Bocsa
REAL Pleasa
SIDERMET Calan
CUG Cluj
ELSID Titu
INDUSTRIA SARMEI Campia Turzii
FAUR Bucuresti
SUBANSAMBLE AUTO ?Sf Gheorghe
MECANICA Marsa
ROCAR Bucuresti
TIMPURI NOI ?Bucuresti
UZTEL ?Bucuresti
UZUC Ploiesti
PETROUTILAJ Campina
GRIRO Bucuresti
VIROMET Victoria
CAROM Onesti
UZINELE SODICE Govora
COLOROM Codlea
BICAPA Tarnaveni
ARGESANA Pitesti
MOLDOSIN Vaslui
CORAPET Corabia
TEROM Iasi
ROMTENSID Timisoara
COST Targoviste
ARO Campulung
VULCAN Bucuresti
RULMENTUL Brasov
UCM Resita
LUGOMET Lugoj
NICOLINA Iasi
MECANICA Negresti Oas
F.S.R. Rasnov
URBIS Bucuresti
OPTICA Timisoara
TEHNOFRIG Cluj
ELECTROTURRIS Turnu Magurele
BIOSIN Calafat
ELECTRONICA Bucuresti
ROFEP Urziceni
SINTER Azuga
EXFOR ?Bucuresti
POIANA Brasov
CELHART DONARIS Braila
CLUJANA Cluj-Napoca
I.U.G. Craiova
ROMAN Brasov
NITRAMONIA Fagaras
SIDERURGICA Fagaras.
Puteti adauga aici si toate bancile romanesti.
Cateva cuvinte despre Contractul Bechtel. Contractul cu firma Bechtel s-a incheiat cu credinta ca firma care construise autostrada din Croatia, pana la Dubrovnik, va asigura finantarea acestui proiect, care era important pentru a asigura un coridor de transport de la portul de containere de la Constanta, la Bucuresti si apoi, prin Transilvania, avand o intelegere cu premierul Ungariei, care a asigurat constructia tronsonului de legatura pana la Bors.?N-aveam de unde sa stiu ?ca acest proiect va fi sabotat prin relatia speciala a lui Basescu cu un vicepresedinte al BEI (primul oaspete strain al lui Basescu, in 2005, la Cotroceni), care dorea un alt traseu pentru autostrada si nici ca Basescu va bloca acest proiect timp de aproape doi ani, in 2005-2006, pentru a verifica daca nu s-au dat comisioane ?membrilor guvernului PSD. Nu s-au gasit nereguli, dar in felul asta costurile au crescut de trei ori si proiectul a fost sabotat.
Iata dovada in una una din telegramele WikiLeaks, transmisa de misiunea de la Bucuresti, din care se poate intelege mai bine felul in care a fost sabotat, de regimul Basescu, contractul incheiat cu firma Bechtel. Mai intai, cateva fragmente din alte telegrame ale ambasadei americane (tot din sursa WikiLeaks):
“Ambasada este la curent cu doua proiecte americane de investitii care ar putea fi afectate de climatul politic instabil. In special, efortul Bechtel de a primi plata pentru lucrarile efectuate la autostrada Transilvania va deveni tot mai anevoios” (Telegrama 001511);
“In ceea ce priveste partea negativa, guvernul intarzie indeplinirea unor obligatii contractuale cu firmele americanea??Cel mai mare proiect castigat de o firma americana in aceasta tara a fost grevat de revizuiri contractuale succesive si intarzieri de plati. In acest context,?proiectul de infrastructura rutiera in valoare de 2,5 miliarde de dolari (!!!) al companiei Bechtel care isi propune sa lege regiunea central-sudica a Romaniei de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *