Adrian Sirbu isi ia ProSport-ul inapoi de la Ringier

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dupa cinci ani de ?abstinenta?, Media Pro va avea din nou un ziar de sport, rascumparat din curtea Ringier.

In luna decembrie, lui Adrian Sirbu ii expira interdictia de a nu detine o publicatie sportiva timp de cinci ani, impusa de Ringier la cumpararea ?ProSport?. Chiar daca perioada de gratie nu s-a scurs, seful Media Pro a facut deja pasul decisiv si va avea din nou in propria curte un cotidian sportiv.

Potrivit unor surse din cadrul redactiei PRO TV, negocierile pentru revenirea publicatiei in proprietatea lui Sirbu sint avansate. Suma pentru care Ringier va ceda titlul este, neoficial, de sapte milioane de euro. Din noua echipa nu va mai face parte actualul redactor-sef, Dorin Chiotea, spun aceleasi surse. Contactati de Cotidianul, reprezentantii Media Pro nu au comentat tranzactia pina la incheierea editiei.

Dupa ce a realizat investitii masive in postul tv sport.ro, cumparind drepturile pentru difuzarea Ligii Campionilor si a Cupei UEFA, Adrian Sirbu a mai studiat oportunitatea achizitionarii unui ziar de sport pentru a-si consolida pozitia pe acest segment. In primavara acestui an, Media Pro avea in vizor cumpararea cotidianului ?Sport Total?, iar la inceputul acestei luni compania cocheta cu ideea unui ziar gratuit, axat pe divertisment, mondenitati, sport si stiri scurte.

Ultimele cifre furnizate de BRAT, pe primul semestru al acestui an, arata ca ?ProSport? are o medie zilnica de 65.300 de exemplare vindute, fiind surclasat de ?Gazeta Sporturilor?, cu 71.400 de exemplare. Potrivit trafic.ro, editiile online ale celor doua rivale numara 787.000 de vizitatori pe saptamina in cazul ?Gazeta Sporturilor?, respectiv 655.000 in dreptul „ProSport”.

spot_imgspot_img