Aeroportul din Tripoli a fost atacat de rachete. O racheta a lovit un avion Airbus 320 iar altele au lovit sala de sosiri

O racheta a lovit un avion Airbus 320 iar altele au lovit sala de sosiri la aeroportul Mitiga din Tripoli in jurul orei locale 02:00. Nimeni nu a fost ranit, conform purtatorului de cuvant.
Trimisul ONU Ghassan Salame si ambasadoarea franceza Brigitte Curmi au ajuns la acelasi aeroport pentru a participa la discutii pentru pace. Birourile reprezentantilor nu au emis un comunicat privind atacul.
Tripoli se afla sub controlul mai multor grupari armate de la revolutia in 2011 prin care a fost inlaturat de la putere Muammar Gaddafi.
Exista guverne rivale la Tripoli din 2014 iar ambasadele straine si-au mutat sediile in Tunisia.
Gruparile armate care se lupta pentru teritoriu si putere au atacat constant centrele de transport din Tripoli. Astfel, companiile aeriene au avut probleme in a-si continua activitatea.
Rada, un grup de securitate care controleaza aeroportul si care lucreaza pentru guvernul recunoscut international al Libiei, sustine ca rachetele au fost lansate de oamenii loiali unei militii conduse de Bashir “Vaca”, o grupare cu care s-a mai confruntat in trecut.
Curmi, ambasadoarea Frantei, s-a intalnit cu reprezentantii guvernului recunoscut international la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *