Aeroportul Henri Coanda, in top 3 aeroporturi europene cu cea mai mare crestere a traficului

Aeroportul International Henri Coanda a fost clasat de catre Airports Council International-Europe, pe locul al treilea in topul european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in luna februarie, potrivit unui anunt facut de CNAB.

Aeroportul International Henri Coanda se incadreaza astfel in categoria aeroporturilor care au avut intre 5 si 10 milioane de pasageri, se arata in informarea facuta de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), scrie Mediafax.
Primele doua locuri la acesta categorie au fost ocupate de aeroporturile Berlin Schonefeld (Germania) si Faro-Algarve (Portugalia).
Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat, in februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri si 7.625 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Fata de aceeasi luna a anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroportul in februarie 2016 a inregistrat o crestere de 21,8%.
Evolutia numarului de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda devanseaza semnificativ tendinta generala de 10,3%, inregistrata la nivel european.
Aeroportul Henri Coanda a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, in februarie, numarul miscarilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 11,44% fata de aceeasi luna a anului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *