Afacerea din Sfax. Hamas acuza Mossadul ca a ucis un specialist in drone, islamist, care comanda programul avioanelor fara pilot

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un tunisian specialist in aeronautica, responsabil cu programul dronelor al Hamasului palestinian, a fost asasinat? la Sfax in conditii misterioase.
Tunisia nu este obisnuita cu executiile politice si cand s-a aflat de asasinarea la Sfax a lui Mohamed Zouari, inginer tunisian de 49 ani, specialist in drone, suspiciunea unei operatiuni de lichidare a inflamat retelele sociale. Modul de operare – 20 de gloante trase, recurgerea la pistolete silentioase si profilul victimei, un fost islamist tunisian care s-a alaturat cauzei palestiniene, nu cadreaza deloc cu o afacere de drept comun.
Sambata seara, o parte a misterului s-a risipit odata cu confirmarea, in Gaza, de catre aripa militara a Hamas, Brigazile al Qassam, a apartenentei lui Mohamed Zouari la miscare, caruia i se alaturase in urma cu zece ani. Intr-un comunicat, Brigazile al-Qassam admit ca tunisianul asasinat a fost unul din comandantii care supervizau proiectul avioanelor fara pilot.
Hamas promite ca sangele comandantului nu s-a varsat inutil si cheama natiunile arabe sa „taie mana tradatoare si lasa a inamicului sionist”, responsabil de aceasta operatiune. Adica, Mossadul ar fi comanditarul asasinatului, potrivit miscarii palestiniene.
In Tunisia, unde cauza palestiniana a beneficiat mereu de un curent puternic de simpatie, asasinatul a iscat emotie puternica si intr-un comunicat, Ennahda, parte importanta in coalitia guvernamentala din Tunisia, estima ca asasinarea lui Zouari „ameninta stabilitatea tarii”.
Zouari a fost un simpatizant al partidului si a parasit Tunisia in 1991, cand a debutat valul de represiune al regimului lui Zine al Abiddine Ben Ali contra militantilor Ennahda, plecand in Siria.
Guvernul tunisian nu a reactionat oficial la acuzatiile lansate de Hamas privind implicarea Mossadului pe solul tunisian.
Potrivit primelor elemente ale anchetei, opt tunisieni au fost arestati si alti doi suspecti, un tunisoan si un belgian de origine marocana, sunt cautati si au fost descoperite si sechestrate patru vehicule si doua pistoale dotate cu sistem silentios.
Operatiunea „Picior de lemn”
Mossad …

spot_imgspot_img