Afaceri profitabile pe timp de criza: pastravariile

Afaceri profitabile pe timp de criza: pastravariile

De cativa ani, in judetele Brasov si Sibiu, afacerile cu pastravarii sunt in floare.

Proprietarii spun ca obtin castiguri serioase de pe urma vanzarii pestelui. Unii dintre ei insa au reusit sa imbine utilul cu placutul si astfel au reusit sa-si sporeasca profitul.

Mai exact, pe langa pastravarii au deschis si pensiuni care atrag ca un magnet clientii.

Si nu sunt doar pescari, ci si turisti care vin sa se relaxeze, dar si sa aiba parte de un rasfat culinar la restaurantele unde meniul principal este, bineinteles, pastravul.

In urma cu sapte ani, cativa investitori germani au deschis o pastravarie. O idee cu care au dat lovitura. In prezent, anual, produc 10 tone de peste.

Cum afacerea s-a dezvoltat spectaculos, langa pastravarie s-a ridicat si un complex turistic. Iar clientii nu au intarziat sa apara. Multi au gasit, astfel, locul potrivit pentru a se relaxa, dar si pentru a se infrupta dintr-o portie strasnica de pastrav.

Si in judetul Brasov, pastravul inseamna profit. De exemplu, domnul Florin Comanita, jurist de meserie, si-a pus bazele afacerii sale chiar in gradina din spatele casei. A inceput cu un bazin si s-a extins cu alte sapte.

Intreaga investitie a fost estimata la 15.000 de euro, bani pe care, spune omul de afaceri, i-a recuperat in doi ani. Iar de clienti, nu se plange.

In plus, pastravaria gazduieste anual concursuri de pescuit sportiv. Sunt organizate atat faze judetene, cat si nationale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *