Afacerile cu masini au incetinit in luna mai

In aprilie, fata de aceeasi luna a anului trecut, afacerile cu masini au crescut cu 16,5%, iar serviciile prestate populatiei au avansat cu 7,1%.
In mai, fata de aceeasi luna a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 10,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,8%.
Avansul s-a datorat cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+19,4%) , comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+14%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,9%).
Scaderi au inregistrat activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor (-10,2%).
Totodata, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna corespunzatoare a anului precedent a crescut atat ca serie bruta cu 2,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,5%.
Avansul s-a datorat cresterilor provenite de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+5,6%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+5%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+4,4%).
Scaderi au inregistrat activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-8,3%) si activitatile de spalare si curatare uscata a articolelor textile si a produselor din blana (-4,8%).
In primele cinci luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *