Afaceristul Florian Walter, zis Busca, urmarit penal, a fost CAPTURAT in Dubai, in baza unui mandat de arestare

Patronul Romprest, Florian Walter, zis Busca, a fost capturat in Dubai, in baza unui mandat de arestare.?El a fost pus in libertate pe cautiune si sub control judiciar, el fiind obligat sa se prezinte ZILNIC la Politie, pana cand instanta de judecata din Dubai decide extradarea in Romania.?
Precizam ca, intre timp, Florian Walter a obtinut o rezidenta in Emiratele Arabe Unite, deoarece orice om de afaceri care are milioane de dolari poate obtine rezidenta.?
Citeste si:?Interviu din arhiva Rl: Cine e “cumatrul” Walter, omul care face bani ridicand masinile din Sectorul 1?
Dupa ce a fugit din Romania, a ajuns la Monaco, unde si-a transferat banii in Dubai, spun surse specializate.
Contrar zvonurilor, din Dubai pot fi extradati cei cautati de state in care se respecta principiile drepturilor omului.?
Patronul Romprest a intrat in vizorul DIICOT in luna mai, cand procurorii au descoperit fraude de peste 18,5 milioane de euro la firme organizate de paliere ale omului de afaceri. Scopul lui a fost sa nu mai plateasca impozite si TVA.?
Citeste si:?Fabrica de sifonat bani a lui Florian Walter, zis Busca
Potrivit anchetatorilor, Florian Walter si-a construit un imperiu de firme, unele la vedere, altele fantoma, pe trei paliere. Firmele la vedere incheiau contracte cu institutii publice sau societati cu capital public, incasau banii, care se duceau pe contracte fictive incheiate cu firmele fantoma.
Dupa ce banii ajungeau la firmele fantoma, erau scosi din banca de administrator de paie, care erau insotiti de oamenii de incredere ai lui Walter. Administratorii de paie isi retineau un commision mic, iar restul de bani ii inmanau omului lui Walter. Ulterior, toti banii ajungeau la Walter, care ii baga in alte firme, care incheiau contracte cu firme din afara tarii, controlate tot de Walter si asa reusea sa-si scoata parte din avere in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *