AFP: Doi lideri europeni au demisionat dupa acuzatii de plagiat similare cu cele contra lui Ponta.

O comisie de experti a confirmat acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta, scrie Agentia France-Presse, notand ca alti doi lideri europeni au demisionat din cauza unor situatii similare, potrivit Mediafax.
“Scadaluri de plagiat izbucnite in Europa au condus la demisia ministrului german al Apararii, Karl-Theodor zu Guttenberg, anul trecut, si a presedintelui ungar, Pal Schmitt, anul acesta”, reaminteste AFP, relatand ca o comisie de experti a confirmat acuzatiile de plagiat la adresa premierului roman.
AFP observa ca Victor Ponta declarase, intr-un interviu acordat El Pais, ca este dispus sa demisioneze daca acuzatiile de plagiat vor fi confirmate.
Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in sedinta de vineri, ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor. Decizia Consiliului a fost luata prin votul celor 13 membri prezenti din totalul de 21. In urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educatiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, sustine ca acest for nu are competenta sa ia decizii in acest sens. Totodata, Pop afirma ca de problemele de plagiat se ocupa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *