Agentia de turism Mareea a intrat oficial in insolventa

In 5 septembrie, cererea Mareea Comtur SRL de intrare in insolventa a fost inregistrata la Tribunalul Hunedoara.
Prin solutia din 13 septembrie, Tribunalul Hunedoara a admis cererea, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat Expert Insolventa SPRL Deva, arata datele din portalul citat.
Mareea Comtur SRL are sediul social in Deva si birouri in Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Mamaia, Brasov, Bacau si Ploiesti.
Firma este controlata de Marius Usturoiu (80%) si de Radu Adrian Farcas si Alina Carmen Dinu, fiecare cu cate 10% din actiuni.
O situatie financiara exacta va fi cunoscuta abia dupa publicarea tabloului preliminar al crentelor de catre administratorul judiciar al Mareea in Buletinul Procedurilor de Insolventa.
Mareea si-a anuntat pe 3 septembrie incapacitatea de plata si ca va intra in insolventa, nemaiputand astfel sa le onoreze vacantele turistilor.
Pentru recuperarea sumelor datorate de agentia de turism, in cazul in care nu se accepta solutiile compensatorii oferite de turoperatori si hotelieri, turistii se pot adresa companiei care a eliberat polita de insolventa pentru aceasta, in valoare de 50.000 de dolari.?
Turoperatorul Mareea a avut anul trecut afaceri de 66,3 milioane lei si un profit net de 768.634 lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor. La sfarsitul anului trecut, compania avea 70 de salariati, datorii de 18,2 milioane lei si creante de 5,7 milioane lei.
Intr-un clasament realizat de ANAT al celor mai mari 30 de agentii de turism din Romania, Mareea figureaza pe locul 13.
Mareea este a doua agentie de turism din Romania care isi anunta insolventa in numai o luna de zile, dupa Genius Travel, care, in mod asemanator, intai si-a anuntat clientii ca nu le pot onora vacantele platite, iar ulterior si-a depus cerere la Tribunalul Bucuresti de intrare in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *