AGLOMERATIE si RESTRICTII pe mai multe drumuri din tara. …

Politia se asteapta la valori mari de trafic, vineri dupa-amiaza, pe DN1 Bucuresti – Brasov si pe A1 Bucuresti – Pitesti.
Pe Autostrada Soarelui este putin probabil sa apara probleme legate de fluenta circulatiei, pentru ca in weekend nu se fac incasari la statia de taxare de la Fetesti.
Insa, pe DN1 este posibil sa se formeze coloane de masini la intrarea in Comarnic dinspre Bucuresti, pe raza statiunilor montane prahovene si in zona lucrarilor de pe Centura de Vest a municipiului Ploiesti, unde sunt inchise cele doua benzi de circulatie aferente sensului de mers Bucuresti – Brasov, intre kilometrii 62+525 de metri si 64+575 de metri.
Pe portiunea respectiva, traficul rutier se desfasoara pe sensul de mers Brasov – Bucuresti, pe cate o banda, in ambele directii.
potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, tot in judetul Prahova, continua lucrarile de amenajare urbanistica in centrul statiunii Sinaia, iar traficul rutier este deviat pe DN1 – varianta care trece prin dreptul garii.
In cazul in care la Comarnic si in celelalte statiuni montane de pe Valea Prahovei se vor forma coloane de autovehicule, politia recomanda conducatorilor auto care intentioneaza sa ajunga la Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele.
Pana la data de 30 septembrie 2013, la solicitarea autoritatilor bulgare, in scopul fluidizarii traficului turistic in sezonul estival, pe podul Calafat – Vidin a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima admisa mai mare de 12 tone si mai mult de doua axe, in zilele de vineri, in intervalul orar 16:00 – 20:00, iar duminica intre orele 14:00 si 22:00.
De asemenea, autoritatile bulgare au solicitat restrictionarea circulatiei autovehiculelor cu masa totala maxima admisa mai mare de 20 de tone in zona de frontiera Calafat – Vidin in zilele caniculare, cand temperatura aerului depaseste 35?C.
In perioada 15 iunie – 15 septembrie, in zilele de vineri, sambata, duminica si de sarbatoare legala, se instituie restrictii de circulatie pentru vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe unele sectoare de autostrazi si drumuri nationale europene (E), in conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificarile ulterioare. Restrictiile se aplica astfel:
? Sambata si duminica, intre orele 06.00 si 22.00: DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN2(E85) Sabaoani – Suceava – Siret; DN7(E81) Pitesti – Ramnicu Valcea – Vestem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39(E87) Agigea – Mangalia;
? Vinerea, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *