Ai doar asigurare RCA? Roaga-te sa nu fii lovit din spate!

Piata asigurarilor este marcata de scandaluri, falimente, reorganizari fortate, propuneri legislative. Dezastrul de pe piata asigurarilor, mai precis asigurarile RCA care reprezinta 80% din valoarea acesteia, s-a datorat in mare masura incapacitatii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de a gestiona derapajele din ultimii ani, cel mai grav fiind abuzurile companiilor de asigurari in relatia cu cei peste 5 milioane de cetateni romani care au polite RCA.
Unul dintre aceste abuzuri devenit un adevarat fenomen in ultimul an este introducerea a”in cercetare” a dosarelor de catre inspectorii de daune mai zelosi. In realitate, scopul acestei practici care afecteaza 18% (50.000) din cele 300.000 de dosare de dauna inregistrate anul trecut a fost amanarea platii daunelor auto cu pana la 3 luni.
Potrivit art 36 punctul 3 din Ordinul 14/2011 emis de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a”asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea accidentului, in conditiile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.”
Jurnalistii just-news.ro au aflat de la un inspector angajat la o firma de asigurari de ca fiecare amanare de la plata sau diminuare a acesteia in defavoarea service-ului care a efectuat reparatia si a clientului, pana la urma, este rasplatita de asigurator.
a”La noi a fost o nota interna in care se spunea ca daca reusim sa bagam la reparat o piesa care in mod normal ar trebui inlocuita sau amanam o plata, primim un bonus”, a marturisit inspectorul de daune.
?L o alta companie de asigurari, lucrurile sunt si mai grave. Aiciexista reguli clare. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *